Генератор плински 11HP (LPG/ NG) со електричен старт, 4,8kW, HERON, EGM 48E LPG-NG-1F

-10% Нема Залиха Генератор плински 11HP (LPG/ NG) со електричен старт, 4,8kW, HERON, EGM 48E LPG-NG-1F
Бренд: HERON
Код: 8896315
Model: EGM 48E LPG-NG-1F
EAN: 8595126948111
Достапност: Нема Залиха
71.490 ден. 64.341 ден.
Количина: Нема Залиха

Овој модел е идеален онаму каде е потребен еднофазен извор на напојување со поголема моќност а нема потреба од трофазен напон. Се користи како извор на напон за електрични машини при работа, во работилница и во природа за рекреативни потреби. Генераторот е опремен со AVR уред (автоматска регулација на напон), кој обезбедува стабилен излезен напон а со тоа може без проблеми да се приклучува и електронска опрема без ризик за оштетување. Опремен е со уред за електричен старт со клуч.Главни технички параметри: број на фази: 1F Максимална моќност: 4,8 kW осцилација агол (двострани): 4,4 kW Напон / Фрекфенција: 230V/50Hz Фактор на моќ: 1 тип на генератор на синхрони AC измерена струја: 19A/230V DC измерена струја: 8 3A/12V Тежина: 89 kg Димензии (висина х ширина x Д): 58x70x54cm измерена јачина на звукот на растојание 7м) 77 dB (A) додатоци: кабел+ штипки за 12 V приклучок. Мотор: тип: гасен четири-тактен OHV, еден цилиндар со зафатнина: 389ccm максимална моќност на моторот: 8.2 kW (11HP) / 4000min-1 гориво: ЛПГ / НГ (Г-20) препорачан. притисок на гориво: 2,8 ± 0,5 kPa (28 ± 5mbar) (препорачан регулатор): MEVA NP01033, NP01034

Loading...
Loading...
Loading...