Генератор плински 11HP (LPG/ NG), 4,8kW (400V)/1,6kW (230V), HERON, EGM 48 LPG-NG-3F

-20% Нема Залиха Генератор плински 11HP (LPG/ NG), 4,8kW (400V)/1,6kW (230V), HERON, EGM 48 LPG-NG-3F
Бренд: HERON
Код: 8896312
Model: EGM 48 LPG-NG-3F
EAN: 8595126948081
Достапност: Нема Залиха
76.490 ден. 61.192 ден.
Количина: Нема Залиха

Овој модел поради трофазниот алтернатор е погоден за оние места каде има потреба од трофазен напон. Еднофазниот штекер 230V може да се користи при напојување на уреди со монофазна струја до   1,45kW. Со својата ниска цена и сигурноста е идеален избор за мобилни сервиси, или како извор на електрична енергија при градежни работиили во работилница. Опремен со уред за електричен старт со клуч..Главни технички параметри: број на фази: 3F Максимална моќност: 4,8 kW  (400V)/1,6kW (230V) агол на осцилација  (двостран): 4,4kW (400V)/1,45kW (230V)  Напон / Фрекфенција: 230V/50Hz Фактор на моќ: 0,8/1 тип на генератор на синхрон, AC Номинална струја: 10,5A/400V, 6A/230V DC, Номинална струја: 8 3A/12V Тежина: 82 kg Димензии (висина х ширина x Д): 58x70x54cm измерена јачина на звукот на растојание 7м) 77 dB (A) додатоци: кабел+ штипки за 12 V приклучок. Мотор: тип: гасен четири-тактен OHV, еден цилиндар со зафатнина: 389ccm максимална моќност на моторот: 8.2 kW (11HP) / 4000min-1 гориво: LPG/NG (G20) препорачан. притисок на гориво: 2,8 ± 0,5 kPa (28 ± 5mbar) (препорачан регулатор): MEVA NP01033, NP01034

 

Loading...
Loading...
Loading...