Потопна пумпа за кал со секач, 1100W 18500L/h

Нема Залиха Потопна пумпа за кал со секач, 1100W 18500L/h
Бренд: EXTOL PREMIUM
Код: 8895041
EAN: 8595126982719
Достапност: Нема Залиха
18.990 ден.
Количина: Нема Залиха

Благодарение на уникатното решение на главата со нож за сечење, специјалната потопна пумпа е наменета првенствено за испумпување вода што содржи влакнести или други поголеми меки флексибилни материјали, како што се остатоци од органски материјал, парчиња текстил, пластика, производи за женска лична хигиена итн. (На пр. Во отпадни води) , за кои не е можно да се користат други потопни пумпи. Благодарение на специјалниот дизајн на ножот од не'рѓосувачки челик, материјалот што лебди во вода се сече на мали парчиња со овој нож, кои минуваат безопасно низ пумпата, така што е можно да се испумпува вода од места каде што другите пумпи се затнуваат. Пумпата може да се користи и за пумпање вода што содржи тиња и чиста вода. Целото тело на пумпата е излеано од леано железо, кое има голема отпорност на корозивните ефекти од течностите во кои може да се најде.

Главни предности:

 -погоден за вода што содржи влакнест материјал

 -целосно леано тело

 -квалитетна глава за сечење изработена од нерѓосувачки челик 440C

 -дизајнот на главата спречува намотување на влакнести материјали

ТЕХНИЧКИ ПАРАМЕТРИ: напон / фреквенција 230V / 50Hz, потрошувачка на енергија 1100W, максимален проток 18500l / час = 308l / мин,
максимална висина 16м, максимална длабочина на потопување 5 м, ⌀ излез 2 ", максимална пропусност 20мм, должина на кабел за напојување 10м,
употреба за чиста и загадена вода, специјална глава за сечење, тежина (без кабел) 23,3 кг, тежина (вклучувајќи кабел) 25,4 кг
Loading...
Loading...
Loading...