Политика за Користење на „Колачиња“

Политика на колачињa


Добредојдовте на веб страната на Kупи Алат. Нашата веб-страница користи колачиња и слични технологии. Можете да дознаете повеќе за колачињата на http://www.allaboutcookies.org/. Ние користиме неколку категории колачиња, како што е опишано подолу. Каде што е применливо, имате опција да ја овозможите или оневозможите секоја категорија според вашиот избор. Вашите податоци се зачувани во основните колачиња на вашиот уред (и во вашиот кориснички профил на уредот за уреди со повеќе корисници). Ако користите друг уред, треба да ги поставите Вашите податоци повторно на новиот уред. Ако избришете колачиња користејќи ја опцијата за бришење колачиња обезбедена од вашиот уред (или програма инсталирана на него), треба повторно да ги поставите вашите податоци. Ако ја смените марката на прелистувачот што го користите на вашиот уред (на пример, излезете од Microsoft Internet Explorer и започнете да користите Mozilla Firefox), ќе треба повторно да ги поставите вашите податоци во новиот прелистувач.

 


Основни колачиња и панел со информации за колачиња


Основните колачиња се неопходни за правилно функционирање на веб-страницата. Ние не даваме можност да ги одбиете.


 

Назив на колаче Кога истекува? Кој го поставува? За каква цел?
Согласност за 2 години (оваа веб-страница) Да ги запомните вашите преференции за колачиња


За да изберете индивидуални типови колачиња или да добиете повеќе информации, прочитајте подолу.


Ние ви прикажуваме панел со информации за колачиња на дното на секоја страница на веб-страницата се додека не одлучите кои колачиња ги прифаќате. Целта на панелот за информации за колачињата е да Ве информира за колачињата и нивната употреба на оваа веб-страница и да Ви овозможи да прифаќате колачиња или не. Откако ќе ги прифатите избраните колачиња, панелот за информации за колачиња може повторно да се појави по значителни измени во нашата Политика за колачиња (на пример, ако се воведат нови категории колачиња). Сепак, секогаш можете да ги промените Вашите податоци тука на страницата Политика за колачиња на веб-страницата на Купи Алат.

 

Линк до оваа страница е достапен на дното на сите страници на оваа веб-страница

 


Колачиња на Google Analytics


Овие колачиња ни помагаат да ги следиме посетите на нашите веб-страници. За ова ја користиме услугата Google Analytics.


Може да имплементираме одредени функции за рекламирање на Google Analytics (вклучително и рекламен маркетинг со помош на Google Analytics; извештаи за впечатоци на мрежата за прикажување на Google или демографски извештаи и извештаи за интереси на Google Analytics). Може да се исклучите од употребата на функциите за рекламирање на Google Analytics во поставките на Google Ads или на https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/ . Ние ќе ги користиме податоците обезбедени од овие карактеристики, како што е опишано во нашата Политика за приватност на дното на страницата.

 

Име на колаче Кога истекува? Кој го поставува? За каква цел?
_gat за 1 минута (оваа веб-страница) за функционирање на Google Analytics
_ga за 2 години (оваа веб-страница) за функционирање на Google Analytics
_gid за 1 минута (оваа веб-страница) за функционирање на Google Analytics

 


Насочено рекламирање


Ние извршуваме рекламирање засновано врз интерес (ИБА – исто така наречено рекламирање преку Интернет – ОБА, насочување на однесувањето или рекламирање базирано на податоци) со цел да им покажеме на корисниците реклами што се релевантни за нив. ИБА е вид на насочено рекламирање кое е насочено кон корисниците врз основа на нивните интереси, добиено од следењето на однесувањето на корисникот преку Интернет. За ИБА, ние користиме мрежи на независни рекламни.


За да дознаете повеќе за ИБА, посетете ги линковите подолу:


Digital Advertising Alliance FAQ – За рекламирање засновано на интереси
Network Advertising Initiative – Разбирање на рекламирање преку Интернет


Следните два дела објаснуваат како користиме колачиња за IAB и како можете да ги контролирате.

 


Колачиња за насочено рекламирање


Ние користиме платформи од трети страни, поточно Facebook Pixel поврзани со Facebook Ads, за да Ви прикажеме реклами засновани врз интерес. Можеме да ја конвертираме вашата адреса за е-пошта, телефонски број или други информации, така што тие претставуваат единствена вредност со која овие трети страни на нивните платформи можат да ги поврзат со корисникот или со други податоци што можат да ги соберат од Вас. Ова спарување овозможува на споменатите платформи да се прикажуваат реклами засновани врз интереси. Овие платформи можат да имаат свои известувања за приватност или политика.Ве советуваме да се запознаете со ваквите информации.

 

Име на колаче Кога истекува? Кој го поставува? За каква цел?
_fbp за 90 дена (оваа веб-страница) да ги идентификува корисниците и сесиите за целни огласувања / рекламирање

 

 

Колачиња за рекламирање насочени кон трети лица

 

Ние склучуваме договор со мрежи за рекламирање на трети страни (Google Inc., Facebook) кои собираат IP адреси и други информации со користење колачиња, дневници на веб-сервери и веб-светилници на нашите веб-страници и преку е-пошта; на веб-страници на трети лица и е-пошта; и во нашите реклами на веб-страниците на трети лица. Тие ги користат овие информации за да создадат Ваш профил и да обезбедат реклами за производи и услуги прилагодени на Вашите интереси (вклучително и за компании кои не се поврзани со нас). Оваа реклама можете да ја видите на нашата веб-страница и на други веб-страници. Овој процес исто така ни помага да управуваме и да ја следиме ефективноста на нашите маркетинг напори. Кога првпат ќе ја посетите нашата страница, банерот за колачиња ќе ве информира за употребата на овие технологии за маркетинг.


Може да ги промените поставките за колачиња за рекламирање на трети лица во секое време со кликнување на Прифати / Одбиј подолу или со кликнување на една од линковите подолу и следејќи ги упатствата за да се исклучите од овие мрежи за рекламирање.


• Digital Advertising Alliance (DAA) – YourAdChoices (ги опфаќа Google Inc. и Facebook)
• European Interactive Digital Advertising Alliance (EDAA) – AdChoices (ги опфаќа Google Inc. и Facebook)
• Network Advertising Initiative (NAI) Consumer Opt Out (го опфаќа Google Inc.)

 

Име на колаче Кога истекува? Кој го поставува? За каква цел?
Fr за 2 месеци facebook.com Насочување / рекламирање (Facebook)
DSID за 14 дена doubleclick.net Рекламирање со Google DoubleClickplatform
IDE за 311 дена doubleclick.net Рекламирање со Google DoubleClickplatform
_gid за 30 дена google.com Насочување / рекламирање (Google)
ANID за 11 месеци google.com Насочување / рекламирање (Google)
CONSENT за 18 години google.com Насочување / рекламирање (Google)
NID за 6 месеци google.com Насочување / рекламирање (Google)
__Secure-3PAPISID за 2 години Локализирани Google страници Насочување / рекламирање (Google)
__Secure-3PSID за 2 години Локализирани Google страници Насочување / рекламирање (Google)

 

Loading...
Loading...
Loading...