Полнач за акумулатори, со 9степени, со микропроцесор, 12V, 8A, EXTOL PREMIUM

Полнач за акумулатори, со 9степени, со микропроцесор, 12V, 8A, EXTOL PREMIUM
Бренд: EXTOL PREMIUM
Код: 8897301
EAN: 8595126969604
Достапност: На залиха
5.990 ден.
Количина: Додади во кошничка

Полначот е дизајниран за да полни 12V оловни батерии/акумулатори со WET и калциум, МФ VRLA батерии, AGM и гел во опсег од номиналниот капацитет на акумулаторот 6 - 160Ah. за неговата работа на автоматски режим префрлување висок напон. Вградениот микропроцесор кој има програмирани девет фази на процесот, овозможува полнење на акумулаторот до 100% од нивниот оригинален капацитет. Ви овозможува автоматски (или по можност) заживување на делумно сулфирани акумулатори. Полни и спасува исцедена батерија/акумулатор. Во автоматскиот режим на полнење одржувањето го снабдува акумулаторот со само онолку енергија колку што е еднаква на неговата способност за себепразнење со напонот, со што се овозможува на корисникот да го стави акумулаторот поврзан за полначот дури и неколку месеци и сеуште да ја зачува во состојба на целосно наполнета батерија/акумулатор.  9 степени на полнење: 1.евалуирање на состојбата на батеријата, 2. Опоравување на батерија/акумулатор, 3. Бавно почнување на полнење, 4.Полнење со константен напон, 5-Регенерација (десулфација) 6-Полнење со постојана струја, 7-намалување на струја на полнење, 8-проверка на состојба, 9-константен напон, одржување на напонот. Главни технички параметри: Напон 12V, струја 8A.

Loading...
Loading...
Loading...