Пневматски спреј пиштол за боја, HVLP, 600ml, 4bar (0,4MPa), EXTOL PREMIUM, GG 600-14

Пневматски спреј пиштол за боја, HVLP, 600ml, 4bar (0,4MPa), EXTOL PREMIUM, GG 600-14
Бренд: EXTOL PREMIUM
Код: 8865052
Model: GG 600-14
EAN: 8595126957670
Достапност: На залиха
2.190 ден.
Количина: Додади во кошничка

Спреј пиштол е наменет за нанесување конвенционални премази (бои, синтетички и водени бои) на површини, со компримиран воздух. Пиштолот работи на низок притисок, што се одразува на помала количина на боја на површината, овозможувајќи висок слој боја со пониска потрошувачка на енергија во споредба со пиштол под висок притисок. Овој принцип HVLP (High Volume Low Pressure" - Голем волумен низок притисок) може да ја намали потрошувачката на боја до 30% во услови на користење на пиштолот во опсег на работен притисок. Пиштолот е опремен со додатоци за постојана контрола на воздушниот волумен на прскање: за кружно или широко прскање. Спреј пиштолот е наменет за "направи сам" и занаетчиски работи. Главни технички параметри: Дијаметар на дизна: 1,4mm. Волумен на сад: 600ml потрошувачка на течност: 160-220ml/min (3 bar), Потрошувачка на воздух: 150-410l/min макс. Работен притисок: 4 бар (0,4 MPa), Дијаметар на приклучок 1/4", материјал на садот: Полипропилен. Температура на бојата и околината: 5-43°C. Тежина: 0,7kg

Loading...
Loading...
Loading...